szombat, 17 február 2018

 

 

 

Kedves vásárlóink!

Webáruházunk új címre költözött!

Új címünk:

 

VEGAN FOOD MARKET

by BiOrganik

 

 

http://veganfoodmarket.hu

Sörélesztőpehely - a természetes szépítőszer

 

Minden nő szeretne fényes, dús hajat és erős, csillogó körmöket. A káros környezeti hatásokon túl a nem megfelelő táplálkozás is hozzájárul ahhoz, ha hajunk és körmünk nem egészséges. A köröm, vitaminok hiányában általában töredezetté válik. Ez cink, kalcium és D-vitamin hiányra utalhat. Ha felszakad a körmünk melletti bőr, azért gyakran a B-vitaminok hiánya a felelős. A vékony és gyenge körmök ellen szintén cinket és kalciumot, illetve C- vitamint, szelént kell bevinnünk szervezetünkbe. A körömlemez elvékonyodásának oka lehet a vas és  folsav hiány. A haj sok mindent elárul viselőjéről. A nők egyik legszebb éke is lehet a természetes, egészséges hajkorona.

A koszos levegőn és erős napsugárzáson túl ártalmas lehet a kemikáliákkal való festése, a dauer víz, a szintetikus hajsamponok használata, a túlzott szárítás és formázás is. Növekedéséhez, ami átlagosan napi 0,5mm B-vitaminokra van szükség. A B-vitaminok felelősek a faggyútermelésért, ők aktivizálják a hajhagyma anyagcsere folyamatait. A hajhullásért sokszor a vashiány tehető felelőssé. Ha észrevesszük, hogy hajunk erősebb hullásnak indult, és több, mint 100szál is elhagyja fejbőrünket naponta, akkor gyanakodhatunk arra, hogy többlet vasra van szüksége szervezetünknek. A csillogó, erős haj záloga továbbá a biotin, más néven a H-vitamin. Vajon képesek vagyunk-e ezeket a vitaminokat és nyomelemeket megfelelő mennyiségben bevinni szervezetünkbe, ha nem szedünk semmilyen táplálékkiegészítőt?

Általában nem. Ezért találunk egyre több hajserkentő, hajnövesztő készítményt a piacon. A kereslet nő évről évre, hiszen az emberek egyre kevesebb vitamindús zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak…a rohanó életmód, a stressz, a „junkfood”, mind felelőssé tehető abban, hogy szervezetünk nem kap megfelelő utánpótlást ahhoz, hogy egészségesen tudjon működni. Ezt jól jelzi hajunk és körmünk állapota. B-vitamin hiányt jelez továbbá a barázdás, rovátkolt nyelv, a depresszió megjelenése, a fáradékonyság, a bőr különböző irritációi, és a reszketés. Legjobb, ha ilyenkor természetes módon, belsőleg nyújtunk megoldást szervezetünknek. Ez lehetséges, például sörélesztővel. A sörélesztő egy egyedi összetételű táplálék.

Megtaláljuk benne az összes esszenciális aminosavat. Található benne B-komplex, ami tartalmaz B1 vitamint (thiamin), B2 vitamint (riboflavin), B3 vitamint (niacin), B5 vitamint (pantoténsav), B6 vitamint (piridoxin), B9 vitamint (folsav), és H vagy B7 vitamint (biotin). Jelentős a kálcium, króm, szelén, vas és foszfor tartalma.

Találunk benne rezet, cinket és jódot is. Ezen kiváló tulajdonságai miatt hívják a köröm, a bőr és a haj szépítőszerének, mintha a természet valóban erre hozta volna létre. Pehely formában vagy akár tablettás változatban is a mindennapi étrendünk részévé tehetjük. Míg a sütőélesztő fogyasztása pl kandidások számára nem ajánlott és sokaknál nemkívánatos puffadáshoz, erjedéshez vezet, addig a sörélesztő gyártása során inaktiválódik, elveszti erjesztő képességét, viszont megtartja értékes vitaminjait, nyomelemeit.