szombat, 17 február 2018

 

 

 

Kedves vásárlóink!

Webáruházunk új címre költözött!

Új címünk:

 

VEGAN FOOD MARKET

by BiOrganik

 

 

http://veganfoodmarket.hu

Violife – a sajtok új generációja

 

A laktózérzékenység nem az elmúlt néhány év divatos hóbortja.

Igaz, hogy egyre többekről derül ki valamiféle intolerancia, de ez nagyban annak köszönhető, hogy az emberek többet foglalkoznak az egészségükkel és figyelmüket egyre jobban a természetes megoldások, növényi gyógymódok és egészséges táplálékok felé fordítják.

A sajtok új generációja lehetővé teszi azt, hogy aki laktóz érzékenységben szenved, az is kiélvezhesse a sajtok adta íz-élményt.

Ha valaki a tej bármelyik összetevőjére érzékeny, akkor ez az állati sajtnál többnyire fokozottan érvényes. A sajt nem más, mint alapvetően az a szárazanyag, amit a tejben is megtalálunk, a víz mellett. A tej kb. 90%-ban vízből áll, a maradék száraz anyagból készül a sajt. A sajt feltalálásának hátterében is azt találjuk, hogy erre az igen egyszerű elvre már évezredekkel ezelőtt rájöttek a nomád népek.

A sajtféléket leginkább a tejfehérjék és a sok telített zsír teszik nehezen emészthetővé.

Sajnos nem véletlen, hogy egyre több betegségeknek a tej és tejtermék fogyasztással való összefüggésére derül fény. Szerencsére egyre több orvos, és talán még több természetgyógyász is tisztában van az állati tejtermékek fogyasztására visszavezethető, „allergiának” nevezett tünet együttes valódi okaival.

Az állati tejeknek számos olyan alkotóeleme van, melyek az emberi szervezet számára nem emészthetők megfelelően. Legismertebbek a tejfehérje (kazein) és tejcukor (laktóz). Az állati tej fehérjéinek esetében, a természetgyógyászok szerint nem csak a szervezet fokozott érzékenysége vagy allergiás immunreakciója lehet gond, hanem legfőképp az, hogy az állati tej túlzott mennyiségben tartalmaz fehérjéket, melyek emésztőrendszerünkben rothadásos folyamaton mennek keresztül. Káros bomlástermékeik a szervezet legkülönbözőbb részeiben okozhatnak betegségeket, akár hosszú ideig tünetmentesen is. A betegségek felsorolásánál hosszú lenne a sor. Kezdhetnénk a bélproblémákkal, folytatva a bőr megbetegedéseivel, zárva a sort az erek meszesedésével.

Magyarországi felmérések szerint ezerből egy ember tudja megfelelően feldolgozni a tejcukrot. Ez igen kicsi szám.

Tapasztalatok szerint a tejről és a joghurtokról még aránylag könnyebb lemondani. A legnagyobb problémát általában a sajtok okozzák. A Violifenak hála ma már nem kell attól tartani, hogy a sajt-élménytől örökre meg kell válnunk.

A Violife növényi sajt család keményítőből készül, és tisztán növényi eredetű, azaz vegán. Laktózérzékenyek is biztonsággal fogyaszthatják.

Szendvicsekhez kemény sajtokat, szeletelt lágy sajtokat is találunk a kínálatban.

Pizzához, meleg szendvicshez és olvasztott sajtos ételekhez a külön erre a célra kifejlesztett olvadós pizza sajtokat ajánlja a Violife.

További érdekességek a Violife növényi sajtokról: www.violife.hu